BIG BOYS GONE BANANAS!* fick Hillevi Larsson (S) och Beatrice Ask (M) att mötas i riksdagen!

Tack vare  "BIG BOYS GONE BANANAS!*" så har Sveriges riksdag diskuterat om offentliggörandet av PR-byråernas kunder. Vi är glada över att det går att påverka och inspirera Sveriges politiker. Det är positivt att se denna utveckling, att denna viktiga fråga har tagits upp och ventilerats. 

Riksdagen-fran-vattnet-2004-05-09_s_s.jpg

 

Debatten mellan Hillevi Larsson (S) och Beatrice Ask (M) ägde rum fredagen den 13 april, efter att Larsson hade sett "BIG BOYS GONE BANANAS!*".  

Det var en het debatt, Larsson hade till en början ställt ett antal frågor till stadsrådet om PR-byråernas påverkan. 

Larsson ansåg att det var viktigt att vi skulle få veta vems PR-byårernas uppdragsgivare är, eftersom de påverkar innehåller i medierna och även maktfaktorns i samhällsdebatten. Larssons syfte till interpellationen var att öka yttrandefriheten och mångfalden i debatten. Ask ansåg att ett förbud skulle vara kränkande mot yttrandefriheten men att en myndighet skulle kunna ha rätt till insyn hos kunderna. 

PR-byråerna är oftast privata företag, men de agerar på den offentliga sektorn och påverkar den. Vad går gränsen för den offentliga sektorns rättigheter om de kan agera fritt?  Är denna sortens av transparens ett bra tillvägagångssätt? Vad tycket du? 

Se debatten live mellan Hillevi Larsson (S) och Beatrice Ask (M) här.

Läs protokollet från debetten den 13 april  här.

Läs Larsson interpellation här.

 

 

Gillar du detta inlägget?

Bli den första att kommentera


Den sanna historien om en svensk filmskapare, ett bananföretag och deras fula tricks: manipulering av media, stämningsansökningar och priset vi betalar för yttrandefrihet.

Vill du vara med på vår resa? Registrera dig och håll dig uppdaterad om filmen!