Medverkande i filmen

Något av det bästa med dokumentärer är att det faktiskt är riktiga människor med i filmen. 
Låt oss introducera några av dem för dig. 

alex_key.jpg

Alex Rivera, filmregissör

Alex Rivera är en multimedia konstnär och filmskapare som under de senaste femton åren har regisserat satirisk animation, surrealistiska dokumentärer och fiktionsfilm som han hoppas kan belysa större sanningar. 
Hans första långfilm Sleep Dealer hade premiär på Sundance Film Festival 2008 där den vann Waldo Salt Screen writing Award och Alfred P. Sloan Award.

Dan Koeppel, författare

koeppel-lg.jpg

Dan Koeppel är författaren till "Banana: The Fate of the Fruit that Changed the World" som har översatts till fem språk och är nu utgiven för fjärde gången i USA. "Banana:" beskrevs av Nobelprisbelönade ekonomen Paul Krugman som "viktig läsning för att förstå den globala ekonomin". Idag skriver han för Wired, National Geographic, Popular Mechanics och Popular Science med mera. 

david_key.jpg

David Magdael, publicist

Som ägare och grundare av David Magdael & Associates Inc. har David bidragit med sin PR-expertis i över 11 år inom dokumentärfilms- och spelfilmsbranschen. Han jobbar främst med strategisk PR-planering, teaterdistribution, utmärkelsekampanjer, TV-sändningar, filmfestivaler och regissörer. David anses vara en av de främsta i branschen. Hans arbete inkluderar filmer som BANANAS!*, Last train home, Super Size Me, Wasteland, The Oath, Mad Hot Ballroom, Trouble the water, The Black Power Mixtape 1967-1975, The Interrupters, Being Elmo med mera.

Ken.gif

Ken Silverstein, journalist, PR & marknadsstrateg

Ken Silverstein är en Open Society Foundation-medlem som forskar om korruption inom den globala energimarknaden. Fram till 2010 var han redaktör för Washintonupplagan av Harpers Magazine. Hans huvudberättelser innefattar en levnadsförteckning av Barack Obama samt större utredningar av vapenhandel, penningtvätt och korruption inom den internationella oljebranschen. Silverstein har författat ett oändligt antal avslöjande historier på nätet, bland annat en artikel som tvingade CIA att genomföra en ny nationell intelligensprofil på Irak.

lincoln_key.jpg

Lincoln Bandlow, advokat

Lincoln har specialiserat sig på legala fall inom media, Amerikas konstitution, immateriella rättigheter och underhållning. Han representerar klienter i filmer, TV, förlag, radio, internet och reklam. Han har processat och drivit fall i både statliga och federala domstolar i frågor som rör anspråk på upphovsrättsintrång, förtal, rätt till publicitet, rätt till privatliv, varumärkesintrång och liknande. Han arbetar också med att klargöra användarrättigheter för studios, dokumentärfilmare, förlag och andra enheter och individer inom underhållning och media.

Sven Hughes - Big Boys Gone Bananas!*Sven Hughes, strategisk kommunikationskonsult

Sven Hughes är en strategisk kommunikationskonsult. Hans kundbas inkluderar ministrar, militärer och multinationella företag. Han är en erkänd auktoritet i sitt arbetssätt med att använda avancerad verbal teknik för att vinna "ordkrig" för sina kunder.


Tim Burt, kommuniktions- & varumärkesstrateg

281209-181447tim_burt.jpg

Tim Burt är VD för Stockwell Group, en internationell strategisk kommunikationsbyrå som ger råd till globala företag. Som rådgivare har han representerat företag som AT & T, Google och Toyota. Han är också en före detta prisbelönad journalist på Financial Times, där han tillbringade 16 år som författare och utrikeskorrespondent. Hans arbete har publicerats av Wall Street Journal, IHT, Economist och han är en före detta medarbetare på CNBC.

Gillar du denna sidan?

Visar 1 kommentar


published this page in Om filmen 2012-01-24 13:04:15 +0100
Den sanna historien om en svensk filmskapare, ett bananföretag och deras fula tricks: manipulering av media, stämningsansökningar och priset vi betalar för yttrandefrihet.

Vill du vara med på vår resa? Registrera dig och håll dig uppdaterad om filmen!